Австрия налага пълен локдаун заради коронавируса. Това е първата страна в

...
Австрия налага пълен локдаун заради коронавируса. Това е първата страна в
Коментари Харесай

Австрия налага пълен локдаун, десетки излязоха на протест

Австрия постанова цялостен локдаун заради ковид. Това е първата страна в Западна Европа, която прибягва до крайната мярка в последните месеци. 

А от февруари ще има още едно условие - цялото население на Австрия ще би трябвало да бъде имунизирано. 

Крайните ограничения се постановиха, откакто една трета от жителите не се имунизираха. Скокът на броя на новозаразените отново сложи под напън здравната система и държавното управление реши да работи.

В момента равнищата на заразяване в Австрия са едни от най-високите в Европа с 991 инфектирани на 100 хиляди души на седмична база.

Десетки хиляди стачкуващи, доста от тях привърженици на крайната десница, протестираха днес във Виена против ограничаващите ограничения.

Според австрийски медии някои стачкуващи са замеряли служителите на реда с бутилки, съобщи ДПА.

Протестът бе плануван още преди оповестяването на локдауна по самодейност на крайнодясната Австрийска партия на свободата. Нейният водач Херберт Кикъл, който е под карантина, тъй като е дал позитивен тест за ковид, съобщи, че страната върви към тирания.

В Австрия изцяло имунизирано против коронавирус е към 66 % от популацията - едно от най-ниските нива в Европа, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР